De KRIICH in concert met LOBA LOBA op 16 april 2023

Onze eigen Fanfare de Kriich gaat verfrissend de planken op. Dit keer in het Dorpshuis. Een zondagochtend-concert. We doen het dit keer samen met LOBA LOBA.
Wie zijn zij?

Sabine Laar en Dineke Griek vormen samen Loba Loba. Ze hebben elkaar leren kennen in orkest de ereprijs, een ensemble voor hypermoderne experimentele muziek waar Sabine saxofoon speelt en Dineke tuba.
Ze doen vol overgave mee aan allerlei experimenten op het gebied van de modernste muziek. Niets is gek genoeg, van ontroerend tot vingers in je oren, met de meest extreem bizarre technieken op hun instrumenten. Daarnaast geeft Sabine saxofoonles en is Dineke dirigente.
Sabine woont in een huis op wieltjes en als zij vrij is struint ze graag rond in de Veluwse bossen. Dineke vaart als Friezin in haar vrije tijd het liefst met haar boot op de Friese wateren.
Wat Sabine en Dineke al in hun bucket verzameld hebben? VEEL!
Half jaar modderkruipen (onderofficiersopleiding Orkest Koninklijke Luchtmacht), Sopraninosax t/m baritonsax in Symfonieorkest, concerten op Curacao, in Turkije, Hongarije, Duitsland, Denemarken, getourd in Canada, Rusland, Amerika, Polen, Engeland, Italie, Spanje, België, Frankrijk, bij -10 graden buiten spelen in de Rocky Mountains tussen de rendieren, bij -10 graden erewacht bij Paleis Noordeinde, een choreografie dansen met baritonsax en tuba, spelen voor de koninklijke familie, Taptoes, vele opera’s, werken met rappers, dichters, dansers, acteurs, choreografen, BN’ers, regisseurs, VJ’s, DJ’s, spelen in concertgebouwen, theaters, achterafzaaltjes, radio- en TVstudio’s, tenten, musea en kerken.

Met al deze ingrediënten en hun muzikale inzet, gecombineerd met de kwaliteiten van Fanfare de Kriich Wergea wordt het een verrassend concert met een verhaal.

Kaarten à 5 Euro p.p. zijn te reserveren via info@doarpshuswergea.nl
Er is beperkt ruimte dus wees er snel bij.
Het concert in Us Doarpshûs is op 16 april en begint om 10.30 uur
De inloop is vanaf 10.00 uur

Bestuur de Kriich

Ratatouille, dat is een mooi concert geweest!

De afronding van twee-muziek-talent-orkesten. Nij Talint Orkest de Kriich en het Jeugd Leer Orkest  de Kriich hebben  beide 10 weken les gehad. Vooraf was afgesproken dat na de 10 weken les er een heus concert zou zijn in de Bidler. Iedereen heeft daar naar toe gewerkt en het werd een echt concert.

Lees verder “Ratatouille, dat is een mooi concert geweest!”

Leeuwarder binnenstad optreden 10 sept 2022

De SLM (Samenwerkende Leeuwarder Muziekverenigingen) organiseert diverse binnenstad-concerten. Wij zaten zaterdagmiddag op het Gouverneursplein. Prachtige locatie, fantastisch droog en stil weer, maar helaas waren we wat te vroeg voor het winkelend publiek.
Ons deerde het niet: we hebben een heel mooi programma neergezet. Een kleine impressie dankzij een fan:

Klanken over het water in Wergea!

De laatste repetitie van de Kriich in dit seizoen is een mini-concert in de buitenlucht.

Wanneer? Nu donderdag 7 juli om 19:30u.
Waar? Ter hoogte van het Tobbehûske aan de passantenhaven. (Hilleburen 29)

Luister in je tuin, op de boot of kom even bij ons zitten.

In de ruimte van het Friese land klinkt de muziek van onze fanfare!

Jornapaad

Vanmiddag mochten wij in Warstiens een muzikale bijdrage leveren aan de opening van het nieuwe Jornapaad. Het was een zeer gezellige middag.
Dit nieuwe wandelpad loopt van Warstiens door het weiland langs het water richting de doorgaande weg Wergea-Warten. Met dit nieuwe pad erbij, zijn er in de omgeving leuke rondjes te wandelen.
Fotoimpressie:

Cultuurfondsactie voor de Kriich

31 mei en 2 juni 2022 bij zonnig en nagenoeg windstil weer, was fanfare De Kriich sinds 2 jaar weer op straat! Een rondgang door het hele dorp voor een stukje muziek en de Cultuurfonds-collecte voor de Kriich. We hebben overal aangebeld en waar het kon, verteld over onze ledenwerving. De vorm waarin we dat gaan doen is nog niet definitief maar de basis gaat worden: Plezier in muziek maken voor alle leeftijden. Er waren veel enthousiaste reacties: ‘Ja, misschien is leren muziek maken toch wel iets voor mij.’ Er waren zelfs enkele nieuwe potentiële leden die zeiden: “Ik kom”. Op het Ny Talint plan komen we terug. Houd onze berichtgeving in de gaten!
Voor onszelf was het muziek maken op straat ook weer erg leuk. Het repertoire was voor deze gelegenheid wat beperkt, maar wanneer we weer een ‘zittend’-concert geven laten we nog meer horen wat we kunnen.
De collecte gaf ook een fantastisch resultaat. Dit helpt ons ons talentenplan te realiseren.
Wergea, hartelijk dank.
En voor de vrijwilligers, (eigen leden, familie van leden, bekenden van leden), die de collecte mogelijk maakten: Jullie waren super!!!