Optreden NTO de Kriich in de Melkfabriek Warten

Op 3 juni 2023 was het 125 jaar geleden dat de dat de stoomzuivelfabriek in Warten werd geopend. De nieuwe bewoner organiseerde daarom een open dag om de oude verhalen her te beleven en om te fantaseren over de toekomst van dit gebouw.

Een extra programma punt was dat het tweede optreden van NTO de Kriich ook daar georganiseerd werd. Een hele mooie combinatie: een oud gebouw, gevuld  met nieuwe frisse klanken van prille muzikanten. Alle deelnemers van het NTO spelen nu 10 maanden op hun instrument en hebben een enorme leercurve gemaakt. Meerstemmig  en met flair klonk de muziek door de de ruimte. Een fantasie voor de toekomst van dit gebouw zou kunnen zijn : concertzaal😊!

De dirigent van dit orkest, Christina van de Bijl, gaf leuke informatie over de gespeelde muziek en het ontstaan van de verschillende instrumenten. Bovendien daagde ze de toehoorders uit om ook een instrument op te pakken en je te melden bij het bestuur of een lid van de Kriich. Ik vond het een erg geslaagd project en de toekomst ligt open voor dit orkest!