Schoolproject muziek leren spelen

Nieuwe leerlingen voor het jeugdorkest van de KRIICH

Er zijn 9 leerlingen gestart met de muzieklessen. En er is een nieuwe muziekdocente: Maaike Boonstra.
Elke dinsdagmiddag wordt er een uur lesgegeven in het Doarshûs. De docent en twee ervaren leden van de Kriich zijn dan aan  slag met de leerlingen. Er wordt geoefend op de blaastechniek, de notenbalken, vingergymnastiek, in de maatspelen…..
Er zijn veel vaardigheden nodig om samen een leuk geluid te maken. Want pas dan heet het MUZIEK!

Onze nieuwe leden zijn: Aagje, Bowe, Dedmer, Hedwich, Julia, Lenny, Lutske, Phileine en Tijn Maarten.

Allemaal leerlingen uit de groepen 5,6,7 en 8 en ze bespelen de bugel, de trompet of de cornet. Ze hebben nu al een doel voor ogen: Het concert in de Bidler op 26 november 2022.

Komen jullie kijken? Jullie zullen verbaasd zijn over de prestaties. En dat al na 10 weken les!

En heb je zelf belangstelling om aan te sluiten, neem dan contact met ons op ( info@dekriich.nl )

Presentatie leerlingen..

Donderdag 27 juni 2019 was het om 19:00 al bomvol in de zaal van het Dorpshuis. Ons jeugdkorps en de 8 leerlingen van het lagere school project presenteerden zich aan de meegebrachte fans.
Onder leiding van Geertje Sybesma zijn 8 leerlingen doorgegaan na het schoolproject. En het resultaat: een heus concertje met zijn achten én samen het het jeugdkorps. Fantastisch!

jeugdkorps en leerlingen 27 juni 2019

7 leerlingen gaan door!

Ook seizoen 2018/2019 heeft de Kriich en basisschool ‘De Twamêster’ een muziekproject georganiseerd. Dit onder leiding van Geertje Sybesma en met hulp van enkele enthousiaste Kriich leden. Vandaag was de afsluiting waaruit bleek dat maar liefst 7 leerlingen doorgaan met lessen georganiseerd door de Kriich. Een fantastisch resultaat!