Nij talint bij de KRIICH

In september 2022 is in Wergea het Nij Talint Orkest (NTO) gestart. NTO is een muziekproject waarbij volwassenen in een paar weken tijd een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken. Iedereen kan meedoen: je hoeft er geen noten voor te kunnen lezen en muzikale ervaring is ook niet nodig. Op tientallen plekken in Nederland, maar inmiddels ook in België en Denemarken heeft dit concept, dat in Fryslân is ontstaan, zich bewezen. De muzikanten en verenigingen zijn razend enthousiast.

In Wergea is de groep NTO’ers onder de bezielende leiding van dirigente Christina vd Bijl na het eerste traject doorgegaan en zijn er nog altijd 15 (van de 19 gestarte) muzikanten, waarvan een groot deel inmiddels ook in het ‘basiskorps’ van de Kriich meedraait. Om deze fijne groep bij elkaar te houden en om nog verder door te groeien heeft de Kriich besloten te investeren in de toekomst en het traject nog een keer te verlengen tot zeker eind dit jaar!

Tijdens de Slachtemarathon op 15 juni zal het NTO samen met het NTO van Lemmer 2 keer een half uur optreden langs de route bij Boazum. Speeltijden: 15:30u en 18:00u

Nog meer mooi nieuws: vanaf eind september 2024 zal er een tweede Nij Talint Orkest (NTO24) starten! Dus heb je altijd al een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen en lijkt samen spelen je geweldig? Dan is dit je kans! Binnenkort gaat de Kriich actief aan de slag nieuwe NTO’ers te werven. Maar je kan je ook nu al melden via info@dekriich.nl.

O ja! De Kriich, inclusief de geïntegreerde NTO’ers, is druk bezig met de voorbereidingen op een optreden: Op 13 april gaat de Kriich meedoen aan het Gouden Spiker Festival in Ureterp in de Festival Divisie. Onder leiding van de dirigent Johannes Weening verzorgen we een optreden van zo’n 20 minuten en worden beoordeeld door een vakjury. Ook zal De Kriich tussen 19:00u en 20:30u acte de présence geven tijdens de Slachtemarathon bij Boazum en op de donderdagavond tijdens Wergea Bloeit.