Het Kriich basisorkest is met 100% gegroeid!

“Hoe kan dat” zult u zich afvragen. Nou, dat is uit te leggen. Onder leiding van Christina van de Bijl is er sinds vorig jaar september een Nij Talint Orkest (NTO) gestart. Negentien volwassenen met geen- of slechts een beetje ervaring die begonnen zijn met samen muziek maken op blaasinstrumenten. Na ruim een jaar zijn er slechts 2 gestopt. Nu staat er een orkest wat ongelooflijke vooruitgang heeft geboekt en met veel plezier elke 2 weken op zaterdagochtend repeteert.
Met ons basiskorps ging het iets minder. Een paar belangrijke stemmen ontbraken (trompet en bugel), en bovendien stopte Christina bij het basiskorps.

Wat nu te doen? Stoppen met de vereniging was een van de scenario’s. “Dat nooit!” was de unanieme stemming van de leden, en hebben we de oplossing gevonden in het samenvoegen van de twee orkesten. Natuurlijk is dat aanpassen. Het basiskorps speelt misschien niet het niveau wat ze zouden willen en voor het NTO is de stap misschien wel heel groot.

We hebben het nu 5 weken geprobeerd en wat is dit een feestje! Van 20 naar 40 muzikanten. Wij zien de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.

Jammer dat we van Christina afscheid nemen, maar gelukkig blijft ze nog bij het NTO.